loading
Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.
logo
 Kezdőoldal
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlistákMedence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlisták
Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
Nyomtatható változat

Színterápia

 

A fényterápia a gyógyászatban, kozmetika iparban mind gyakrabban alkalmazott eljárás. A látható fény elektromágneses sugárzás, melynek hullámhossza 400nm (nanométer) és 800 nm tartományba esik. A nap által kibocsájtott elektromágneses sugárzás a látható fény teljes tartományát magában folglalja, sőt a látható fény tartományán kívüli elektromágneses hullámokat is sugároz. pl UV-fény tartományban (200-400nm), valamint az infravörös tartományban(800nm-1mm). A fény biostimuláció révén serkenti a sejtműködést. A fényterápiák során mesterségesen előállított különböző hullámhosszúságú (színű) fényeket és azok kombinációját alkalmazzák. Kék fényt használnak például a sárgaságban szenvedő koraszülött kisbabáknál, UV fénnyel pedig bőrproblémákat (pl akne vagy pikkelysömör) kezelnek. A széles hullámhossz tartományú polarizált fényt is sikerrel alkalmazzák mind az orvostudományban, mind a szépgéiparban.

A fényterápia alkalmazása a wellnessben, leginkább annak hangulatjavító, depresszió és lehangoltság elleni hatása miatt terjedt el. A fényterápiás helyiségekben több színű fényforrásokat helyezünk el. A színek meghatározott ritmus szerint váltakoznak. A különböző színű fények más-más hatással vannak hangulatunkra. A piros fény akaraterőt, kitartást, önbizalmat sugároz, belülről melegít. A narancs színű fény derűssé optimistává tesz, felszabadít a belső szorongások alól. A sárga színű fény elősegíti a tiszta gondolkodást, pozitívan hat a kommunikációs készségre, erősíti az idegeket. A zöld fény elősegíti a regenerálódást, nyugtató hatása van. A kék színű fény nyitottá tesz, oldja az elkeseredést.

A fényterápiás kabinok ritkán jelennek meg önálló egységként, jellemzőbb, hogy szaunákat, infraszaunákat, tepidariumokat, caldariumokat látunk el a fényterápia készülékeivel, fényforrásaival. Korábban elsősorban színes izzókat és fénycsöveket alkalmaztunk, napjainkban a LED-es és üvegszáloptikás rendszerek vannak terjedőben.


Copyright ©2019 • Uszodatechnikai Webáruház
Powered by Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.