loading
Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.
logo
 Kezdőoldal
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019
Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
Nyomtatható változat

Kneipp fürdők

 

Sebastian Kneipp német katolikus pap volt, aki lelkészi tevékenysége mellett természetgyógyászattal is foglalkozott. Világhírű vízgyógyászati módszert fejlesztett ki, amit ma Kneipp vízkúrának nevezünk. A vízkúra lényege, hogy különböző hőfokú víz alkalmazásával, a legváltozatosabb ingert lehet gyakorolni a bőrön keresztül a szervezetre. A hideg víz a bőrereket összehúzza, és meleget von el a testtől, a meleg víz ellentétes reakciót vált ki, azaz a bőrerek kitágulásával jár és kellemes meleg önti el a vízbemerített testrészt.
A Kneipp lábfürdő lényege, hogy váltakozva hideg-meleg vízben áztatjuk lábainkat. Egyszerű esetben a Kneipp lábfürdő két egymás mellé telepített edényt jelent, amelyek különböző hőmérsékletű vízzel vannak feltöltve. A terápia során felváltva hol az egyik, hol a másik edénybe merítjük lábainkat, intenzív működésre serkentve ezáltal a végtagok vérkeringését.
A Kneipp medence két sekély vizű (40-60cm mély), az egyik hideg a másik meleg vízzel feltöltött részből áll. A medencékben sétálni kell, felváltva hol a meleg vízű, hol a hidegvizű részben. A medencerészeket úgy kell kialakítani, hogy könnyű legyen az átjárás az egyikből a másikba. A kneipp medencék aljába gyakran teszünk sima felületű ökölnyi méretű köveket. A kövek a medencékben való sétáláskor a talpat masszírozzák, ami fokozza a kneipp-kúra hatását.

Copyright ©2021 • Uszodatechnikai Webáruház
Powered by Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.