loading
Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.
logo
 Kezdőoldal
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019
Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria

Élményzuhanyok

 

A zuhanyzásról elsősorban a tisztálkodás jut eszünkbe. A különlegesen kialakított zuhanyok azonban egyéb funkciókkal is rendelkezhetnek. Az élményzuhanyok alatt alapvetően nem a tisztálkodás célú zuhanyokat értjük, ezek funkciójukban és formájukban is eltérnek az egyszerű zuhanyoktól. Mint ahogy a nevük is utal rá, élményeket, különleges hatásokat várunk el.

Az egyik legegyszerűbb élményzuhany a dézsazuhany. A fejünk felett elhelyezkedő dézsa hálózatról hideg vízzel automatikusan töltődik. A dézsát kötél, lánc vagy rudazat segítségével billenthetjük meg és a dézsa teljes tartalma a testünkre zúdul. A dézsák űrtartalma 10-20 liter, a víz hőmérséklete 12-15 C°. A hálózati nyomástól függően pár percet kell várni, még újra használható lesz az élményelem.

A skótzuhanyban váltakozva folyik a hideg és a meleg víz. A víz hőmérsékletének váltakozásával a bőr kötőszövetei összehúzódnak-kitágulnak, ezáltal erősödnek is. A skótzuhany jótékonyan hat bőrünk feszességére.

Az esőzuhany jellemzője a nagy kiterjedésű vízkibocsátó fej és a változó intenzitás. A trópusi esőt szimulálja, amikor kezdetben csupán csepergél az eső, majd egyre erősebben esik, végül szakad az eső (mintha dézsából öntötték volna). A hatás fokozható hang effektusokkal, például mennydörgéssel vagy fényjátékkal mintha villámlana.

Élményzuhanyok kialakításában szinte csak a képzeletünk szab határt. Megjelent már a piacon a váltakozó színes fényeket kibocsájtó zuhanyfej, a vízáramlás következtében apró ütőhatást kiváltó masszírozó zuhanyfej vagy az oldalfalból több apró ponton véletlenszerűen érkező vízsugaras zuhany. Az élményzuhanyok akár komplett kész kabinos rendszerben beszerezhetők, akár szaniter elemekből egyedileg kivitelezhetők. A hőmérsékletváltozást keverőszelepekkel, az erősséget nyomásfokozókkal vagy elzáró szerelvényekkel lehet változtatni.


Copyright ©2021 • Uszodatechnikai Webáruház
Powered by Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.