loading
Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.
logo
 Kezdőoldal
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019
Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
Nyomtatható változat

Akril masszázsmedencék

 
Az akril anyagú masszázsmedencék kínálata és árai is zavarba ejtően szélesek. Sokan jacuzzinak nevezik ezeket a medencéket, holott a Jacuzzi "csupán" egy márkanév, aminek kétségtelenül komoly érdemei vannak ennek a termékkörnek a létrejöttében és fejlődésében. Napjainkban rengeteg gyártó (főleg amerikai és újabban távolkeleti) rengeteg medencéje közül választhat a tisztelt érdeklődő.

kompakt mobil masszázsmedence
A szélesebb választékot adó ún. kompakt masszázsmedencék esetében a szűrőberendezés, fűtés és masszázsszivattyúk, azaz minden, a medence működéséhez szükséges berendezés a medence burkolata alatt van beépítve. Az elektromos bekötést és a feltöltést követően a medence üzemkész. Az akril héjazat és a szivattyútér általában gondosan hőszigetelve van, lehetővé téve a viszonylag gazdaságos üzemeltetést még télen, kültérben is. Ezeket a medencéket többnyire a padlóra állítva telepítjük. Ritkább esetben besüllyesztjük, de ebben az esetben gondoskodni kell a szivattyúk és egyéb berendezések hozzáférhetőségéről. A medencékhez általában tartozékként kemény fedél is kapható, amely biztosítja, hogy a használaton kívüli időkben ne párologjon és így ne veszítsen jelentős hőt a medence. A hidroterápiához nem szorosan kapcsolódó szolgáltatások széles spektrumát kínálják a napjainkban forgalomba kerülő masszázsmedencék a különleges vízalatti világításoktól a beépített audio és TV rendszerekig. Ezek szükségessége vita tárgya lehet, annál is inkább, mert az eredeti cél, ami a hidromasszázsról és annak hatékonyságáról szól, jellemzően egyre kevesebb hangsúlyt kap.
A kompakt masszázsmedencék általában süllyesztett víztükrű kialakítással készülnek, csupán néhány gyártónak van feszített víztükrű medencéje is. A kompakt masszázsmedencéket csak és kizárólag családi használat esetén javasoljuk, mert közösségi alkalmazások követelményeinek és előírásainak a beépített vízforgató-szűrőrendszer nem felel meg.

A kevésbé elterjedt kialakítási mód, amikor készen csak a héjszerkezetet, a beépített fúvókákat és a tartóvázat kapjuk. A gépészetet a medencétől külön, gépházba kell telepíteni. Elsőre lehet, hogy ez nem hangzik jól, pedig a vízkezelés szempontjából nagyobb komfortot jelent, a szivattyú teljesítmények megválasztásában, fűtési mód tekintetében szélesebb lehetőségeket kínál. Ennek a rendszernek az összeállítása nagyobb élőmunka igénnyel jár, így költségesebb is mint az előbbi, közelebb áll az épített medencéknél alkalmazott megoldásokhoz.
Közösségi használatra azonban csak ezzel a megoldással lehet akril masszázsmedencét az előírásoknak megfelelő módon kialakítani.
Besüllyesztett, feszített víztükrű akril masszázsmedence Feszített víztükrű akril masszázsmedence vízgépészete

Mind süllyesztett víztükrű kialakítással, mind feszített víztükrű kialakítással kaphatóak héjszerkezetek. A könnyebb tisztíthatóság, az esztétikum szempontjai alapján elsősorban a feszített víztükrű szerkezetet javasoljuk. Az így készült akril masszázsmedence látványa vetekszik az épített medencék látványával, a gépészeti kialakításban elérhetőek azok az előnyök, amelyek az épített masszázsmedencék gépészetére jellemzőek. A fürdőzők kényelme szempontjából pedig különösen előnyösek a testvonalakra formált ülő és fekvő alkalmatosságok.


Copyright ©2021 • Uszodatechnikai Webáruház
Powered by Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.