loading
Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.
logo
 Kezdőoldal
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019
Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
Nyomtatható változat

Automata töltés

 
A medence üzem közben folyamatosan vizet veszít. Normális esetben ez nem a helytelen kivitelezés okozta szivárgásokat, folyásokat jelenti, hanem a párolgási, fröcskölési és a szűrőöblítés veszteségeit. A medencék vízforgató rendszere többnyire csak kismértékű vízszint eltéréseket tűr. Emiatt gyakorta (egy kültéri medence esetében szinte naponta) kell ellenőrizni a vízszintet a medencében, és szükség esetén gondoskodni a vízpótlásról.
A feledékenység súlyos következményekkel járhat:
  • A túl kevés víz a forgatórendszer elégtelen üzemét, ezáltal a vízminőség romlását idézheti elő, rosszabb esetben a rendszer meghibásodását okozhatja.
  • A túl sok víz, jobb esetben a csatornába kerül, így „csak” az elpocsékolt víz költségeit kell viselnünk, rosszabb esetben a medencéből túlfolyó víz esetleg eláraszthatja a medence környezetét.
Érdemes lehet tehát az automatikus vízpótláshoz szükséges elemek beépítése a medencéjébe. A feszített víztükrű medencék esetében ezt kötelező érvényűnek tartjuk, e nélkül nem is ajánlunk ki vízforgató rendszert. A süllyesztett víztükrű medencék között még azok vannak többségben, amelyekhez nincs automatikus vízpótlás kiépítve.
Az egyszerűbb vízszintszabályzó rendszerekben egy úszóbójás szelep van beépítve. Az úszó süllyedésekor kinyit a szelep, felemelkedésekor elzár. Viszonylag nagy helyigénye van, és a beállított vízszint a beépítést követően nem, vagy csak kismértékben változtatható.
A professzionális megoldásokban egy külön vízszint érzékelő egység és az általa működtetett mágnesszelep van beépítve a rendszerbe. A vízszint érzékelők lehetnek mechanikus működésű szintkapcsolók, vagy ún. konduktív érzékelők amelyek nagyon pontos szintkapcsolást tesznek lehetővé. A mágnesszelep a töltővíz vezetékbe kerül beépítésre. Célszerű egy finom szűrőt is beépíteni a mágnesszelep elé, amely megakadályozza, hogy a mágnesszelep az esetleg benne elakadó szennyező részecskék miatt ne működjön megfelelően.

Copyright ©2021 • Uszodatechnikai Webáruház
Powered by Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.