loading
Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.
logo
 Kezdőoldal
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019
Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
Nyomtatható változat

Téliesítés

 

A kerti medencéket a fürdőszezon elmúltával nem szabad sorsukra hagyni, fel kell készíteni azokat a fagyos hónapok kihívásaira, azaz téliesíteni kell.
A fólia burkolatú és műanyag medencék esetében feltétlenül szükséges, a csempe és mozaik burkolatú medencék esetében pedig ajánlott, a medencét vízzel feltöltve teleltetni a fagykárok elkerülése érdekében. A téliesítést célszerű október-november hónapokban elvégezni.

A gépészeti berendezések, csővezetékek fagyvédelme az egyik legfontosabb feladatunk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a berendezésekből és a csővezetékekből a vizet le kell üríteni. A csővezetékek leürítéséhez a medence felől le kell zárni a csöveket (befúvókat). Vegyszeradagoló berendezéssel ellátott medencék esetében a vegyszereket is ki kell üríteni az adagoló berendezésekből.

A medencében a vízszintet általában 20-30cm-rel csökkenteni kell. A medencébe kereszt alakban úgynevezett fagytesteket kell elhelyezni, amelyek felveszik a táguló jég nyomását.

A vízbe téliesítő folyadékot kell tölteni, általában 10 m3 medencevízhez 1 litert (A pontos adagolást a címkén feltüntetettek szerint kell végezni). A téliesítő folyadék gátolja a vízben oldott anyagok lerakódási hajlamát, megkönnyítve ezáltal a tavaszi medencetakarítást.

A külső szennyeződésektől (levél, ág, stb.) a medencét téli takaró alkalmazásával óvhatjuk meg. Nagyon fontos a takaró megfelelő rögzítése.


Copyright ©2021 • Uszodatechnikai Webáruház
Powered by Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.