loading
Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.
logo
 Kezdőoldal
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019
Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
Nyomtatható változat

Fólia burkolatú beton medencék

 
Medence szerkezet
A medence fenéklemeze és oldalfalai vasbetonból készülnek, hasonlóképpen az üvegmozaik és csempe burkolatú medencékhez. Amíg azonban a hidegburkolatok (csempe, üvegmozaik) esetében monolit, azaz egybeöntött vasbeton szerkezet kialakítása szükséges, addig a fóliázott beton medencék esetében megengedett, hogy a medence oldalfalai zsalukőből készüljenek. Ez jelentős költség és idő megtakarítást jelent az előbbihez képest. Ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb előregyártott medence (műanyag medencék, fémpalástos medencék) esetében is vasalt aljzatbeton készítése szükséges és az oldalfalak köré is betonozni kell, elmondhatjuk, hogy a technológia nem jelent nagyobb mértékű beton felhasználást az egyszerűbb technológiájú medencékhez képest. A zsalukövek megvásárlása és beépítése jelenthet némi többletet, de ezt a fóliaburkolat és az előregyártott medenceszerkezetek közötti árkülönbség többnyire kompenzálják. A fólia burkolatú betonmedencék esetében ugyanakkor élhetünk a betonmedencékre jellemző szabadsággal a geometriai méretek és formák tekintetében.

Medence burkolat
A medence belső felületén PVC alapanyagú, UV stabilizált fóliaburkolat kerül elhelyezésre, ami biztosítja a vízzárást, és a felület esztétikus megjelenését is. A fólia vastagsága általában 0,8-1,5mm. Elsősorban a 1,5mm vastag fóliát alkalmazzuk, mert az már üvegszálerősítést is tartalmaz, ezáltal alaktartó, így a fólia ráncosodása az évek múlásával sem jelenik meg. A fólia és a beton közé nem rothadó, a betonfelület érdességét elfedő szigetelőanyag elhelyezése szükséges (filc, geotextília, polifoam). A burkolat tekercsekből vágott fóliacsíkok helyszínen történő összehegesztésével készül, a helyszíni munka egy-két napot vesz igénybe. Többféle színben és mintával rendelhető, a lépcsőket, sekély részeket, peremet csúszásmentes fóliával tudjuk burkolni.

Fontosnak tarjuk elmondani, hogy a fóliaburkolatok élettartama 10-15 év. Írhatnánk 20-25 évet is, mert 10-15 év után általában nem a vízzárással kapcsolatosan keletkeznek hiányosságok, hanem az UV sugárzás hatására a fólia elcsúnyul. Ennél többet a műanyag medencék felülete sem bír, azonban az elöregedett fóliaburkolat cseréje viszonylag kedvező árban, gyorsan, a kert felforgatása nélkül elvégezhető, ami a műanyag medencetest cseréjére nem mondható el. Persze a műanyag medencék felületét is lehet javítgatni (ez az üvegszálas medencékre igaz, a polipropilén medencék esetében gyakorlatilag lehetetlen), de a javítgatás költsége vetekszik a fóliaburkolat cseréjének költségével, és a javítgatás nyomai is megmaradnak.

Fólia burkolat alkalmazásával a nem szakszerűen megépített vízzárósági gondokkal küzdő medencék, vagy az elöregedett műanyag medencék is használhatóvá és esztétikussá tehetők. A fóliabukolat a vízzárás problémáját nagy biztonsággal megoldja, valamint a nagy szín és mintaválasztéknak köszönhetően tetszetőssé is varázsolja a korábban problémás medencét.

Legfontosabb érveink a technológia mellett:
  • Medence méretek, formák, mélység tekintetében nincsenek kötöttségek.
  • Lépcsők, ülőpadok tetszőleges kivitelben készülhetnek.
  • Tartós, erős burkolat, de ha mégis sérülés érné, bármekkora darabban foltozható, cserélhető.
  • Megbízható vízzáróság hosszú távon.
  • Közületi alkalmazásoknak is megfelel.  • Copyright ©2021 • Uszodatechnikai Webáruház
    Powered by Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.