loading
Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.
logo
 Kezdőoldal
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
 KezdőoldalTermékekÁrajánlatkérésMedence kalkulátorÁrlista 2019
Medence ABCWellness ABCSzolgáltatásainkFotógaléria
Nyomtatható változat

Automata vegyszeradagoló berendezések

 

A legtöbb medence üzemeltető szívesen megszabadulna a vegyszerek beadagolásához kapcsolódó feladatok elvégzésétől. Ebben jelentenek segítséget a vegyszeradagoló berendezések. Azonban a vízkezelő szerek automata adagolása az általános elvárásokkal szemben mindenképpen komoly odafigyelést igényel. Ez abból adódik, hogy a tömény vegyszerek agresszívek az adagolórendszer elemeivel szemben is, ezért ezek megbízhatósága nagyban függ a rendszeres karbantartástól, kalibrálástól. A rendszeres felügyelet közületi alkalmazásokban többnyire nem jelent problémát, hiszen egyébként is szükséges felelős személyzet jelenléte az uszodában, aki figyelemmel tudja kísérni a vegyszeradagoló berendezés működését. Magánmedence tulajdonosoknak azt ajánljuk, hogy 3-4 havonta hívjanak ki szakembert a vegyszeradagoló berendezés felülvizsgálatára, ezzel elkerülhetők a hibás adagolásból származó károsodások.

Az egyszerűbb megoldások esetében az adagoló berendezéshez nem kapcsolódik mérőkészülék, azaz az adagolás valamilyen tapasztalati érték alapján, előre beállított mennyiségű vegyszert juttat a medencébe. Nyilvánvaló, hogy az időjárás és a terhelés változásait nem tudja a rendszer figyelembe venni, ezért a beadagolt vegyszer mennyisége jelentősen is eltérhet a szükségestől, ami gyakori kézi méréssel, és az adagolás kézi növelésével vagy csökkentésével korrigálható.

Jelentősen precízebb adagolást, ezáltal összességében kevesebb vegyszerfogyasztást érhetünk el mérő-szabályzó készülékkel. A mérőszondák folyamatosan szolgáltatják az adatokat a vízben oldott szerek mennyiségéről, a mért értékek alapján pedig szabályozzák a vegyszeradagoló szivattyúk működését.

Mérő-szabályzó készüléket általában a két legalapvetőbb vegyszer, a fertőtlenítőszer és a pH-csökkentő szer adagolására telepítünk. A további szerek (algaölő, pelyhesítő) adagolása idővezérelt adagolószivattyúkkal történik.


Copyright ©2021 • Uszodatechnikai Webáruház
Powered by Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.