Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.
1037 Budapest, Bojtár utca 36.
T: +36 1 436 0120
Email: obuda@kerex.hu
www.kerexobuda.hu
http://www.kerexobuda.hu

Porszívó robotok

 
Amíg a vízben lebegő szennyeződések előbb-utóbb a szűrőben végzik, addig a medence fenekére ülepedő szennyeződések - mivel kiválnak a vízáramból - nem kerülnek a szűrőbe, ezáltal jelentős mértékben rombolják a medence látványát, és hozzájárulnak az élet burjánzásához a medencében. A leülepedett szennyeződések időszakos eltávolítása fontos kritériuma a megfelelő vízminőségnek. Ennek érdekében vízalatti porszívó berendezés beszerzése mindenképpen szükséges minden medence üzemeltető számára.

A kézi működtetésű porszívókészletek viszonylag kedvező árban beszerezhetőek. Egy porszívókeféből, egy a keféhez kapcsolódó gégecsőből, és szintén a keféhez kapcsolódó (teleszkópos) nyélből állnak. A gégecső egyik végén a porszívókefe van, a másik vége csatlakozik a szűrő-forgató rendszerhez vagy a szkimmerben (fölözőben) vagy erre célra a medence falában kialakított csatlakozón keresztül. Így a forgatószivattyú szívóereje szívja fel a szennyeződéseket, és a szűrőtartályba nyomja azokat. A kefét a hozzá rögzített nyél segítségével lehet a medence alján tologatni. Pont olyan szórakoztató, mint a porszívózás a nappaliban. :)

Ha nem szeretnénk a drága időnket medence porszívózással tölteni, akkor porszívó robotra van szükségünk. Az ún. bolyongó porszívók a porszívócsőben kialakuló vakuumot, vagy vízáramot használják ki a helyváltoztatáshoz. A mozgásuk véletlenszerű, tehát össze-vissza mennek a medence alján, de ha elég ideig hagyjuk a medencében bolyongani, előbb-utóbb bejárja a medence teljes felületét.

A teljesen automata porszívórobotok elektronikája megtanulja a medence méreteit, és szisztematikusan járja végig a medence alját, némelyik típus felmegy a falra is.